• Facebook
oktober 2014
M T O T F L S
« sept   nov »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Årets beitelag i Troms – 2014

Fylkesmannen i Troms vil i samarbeid med prosjektet «Beitebruk i utmark» for andre gang dele ut pris for «Årets beitelag». Formålet med prisen er å synliggjøre beitelagene og bruken av utmarksressursene i Troms fylke.  Prisen vil gå godkjente beitelag som drifter laget godt med tanke på godt samarbeid, fellestiltak med vekt på tilsyn og sanking og god dyrevelferd. Prisen er på kr 10.000,- og et diplom og blir tildelt av styringsgruppa for prosjektet «Beitebruk i utmark».

 Kriterier som kvalifiserer for tildelingen er:

  • Godkjente beitelag som er registrert i Enhetsregistret
  • Synliggjøre god beitedrift og god dyrevelferd
  • Plan for tilsyn før beitesesongen starter
  • Fellestiltak – samarbeid
  • Dokumentasjon av tilsyn og sanking
  • Bruk av fargeslips, NSG`s fargekoder(Rød – 0 lam, Blå – 1 Lam, Gul -2 lam, Grønn -3 lam)
  • Informasjon i form av oppslag og plakater om beitedyr i utmark
  • Sosiale tiltak i beitelaget
  • Mediekontakt
  • Annet

Kandidater til prisen skal meldes til Fylkesmannen i Troms innen 12. januar 2015. Send forslag til fmtrpostmottak@fylkesmannen.no eller fmtrabe@fylkesmannen.no;.Merk e-posten med Årets beitelag 2014. Fylkesmannens landbruksavdeling og Fylkesmannens miljøvernavdeling innstiller aktuelle beitelag til prisen for styringsgruppa i prosjektet «Beitebruk i utmark» som avgjør tildelinga.

Prisen overrekkes av landbruksdirektøren i Troms eller en ansatt ved Fylkesmannen i Troms på et arrangement i fylket, som fortrinnsvis berører temaet beitedyr og utmark. Overrekkelsen vil skje i løpet av vinteren 2015. Vinnerens reisekostnader til arrangementet der overrekkelsen skjer, dekkes av prosjektet «Beitebruk i utmark».